19:00

Frövi IK

Referat: FK Bosna 92 - Frövi IK

Oavgjort mot Bosna
Första farlighet blir Frövis och det kommer till efter en crossboll från Wille M som medför avslut, inne i boxen, från Wille A som mv räddar. Bosnas första anfall kommer i min 2 men insticken i boxen täcker Wille M på ett bra sätt så ingen farlighet uppstår. FIK får ett ypperligt läge att ta ledningen i min 5 och chansen kommer till efter en crossboll från Erik som Runa möter med pannan och det är nära mål men nicken styrs till hörna av en spelare vid bortre hörnen som stod på mållinjen, tyvärr missade domarna Bosnas räddning så istället för hörna blev det inspark, Minuten senare skapar FIK ett anfall och är nära att bryta igenom men en Bosna-lirare använder handen för att avvärja och FIK förväntar sig frispark i ett bra läge men signalen kom aldrig. I min 7 vinner Oscar en duell på högerkanten och spelar vidare till Wille A som är nära att få fram ett högerinlägg men bollen styrs bort framför flera FIK:are i bra läge, Erik visar styrka i min 9 då han täcker ett högerinlägg från Bosna som fick en hörna som blev resultatlös. I min 12 kommer Bosna upp i ett anfall och testar en instickare men Kapten Calle i FIK:s försvarslinje är stark och och bryter instickaren. Minuten senare får hemmalaget en hörna som Johannes säkert nickar bort. I min 15 är Runa på väg att bryta sig igenom men stoppas med en fasthållning som medför frispark till FIK. Gurra lyfter in frisparken i boxen och det blir halvfarligt men sedan rensar Bosna bort bollen. Bosna får två hörnor i rad i min16 men är aldrig nära att näta då FIK är stabila i egna boxen. Bosna är på väg att göra en snabb omställning i min 19 men Oscar tar en frispark (och ett gult) och chansen avvärjdes. Johannes visar styrka och gör ett bra hemjobb i min 20 och avvärjde en Bosna-omställning. Bosna testar en instickare i min 21 men Wille M står rätt och bryter inspelet. I min 22 gör Eliott ett bra inlägg i boxen där flera FIK:are finns men Bosna lyckas rensa bort bollen. I min 23 kommer Bosna in i boxen men Eliott avvärjer läget ,med stabilt försvarsspel. Oscar krigar vid offensiv högra hörnstoplen och får med sig en hörna som medförde ytterligare en hörna som avslutades med ett skott, i andra våg, av Wille A men inget mål på ett bra skottläge. Bosna försöker direkt med en omställning men Wille M och Eliott gör ett bra defensivt arbete och avvärjer omställningen. I min 27 testar Bosna en lång crossboll från sin vänsterkant men Erik visar fint huvudspet och nickar bort bollen nere på egen vänsterkant. Det syns att Bosna är lite stressade och frustrerade över att chanserna inte kommer mot ett starkt Frövi-kollektiv och i minu 28 kom ett av många stressade felpass. I min 33 testar Bosna en instickare men Ludde i FIK-målet är med och går ut och greppar bollen. I min 38 testar Bosna en instickare men FIK:s mittbackar Wille M och Calle är starka och avvärjer inspelet på bästa sätt. FIK får till en omställning som börjar med uppspel från Oscar till Wille A som spelar vidare till Runa som spelar till Erik som lyfter in bollen i boxen där Runa, Oscar och Johannes spelar mellan varandra och sedan gör Johannes ett inspel till Gurra som får ett bra läge men då kom en offsideavblåsning som FIK-spelarna inte gillade. (var ett skolboksspel av FIK). Nästa FIK chans kommer i min 43 och det är Manuel som är nära att bryta sig igenom Bosnas försvar men fastnar i sista steget... synd bra chans. Minuten senare visar Runa styrka och vinner en duell på egen vänsterkant. Runa lyfter fram bollen till Gurra som är på väg att få ett friläge men då kom en offsideavblåsning som Frövi-publiken frustrerat inte förstod. Synd på avblåsningen då det var en toppenchans för FIK att ta ledningen på. Inga mer chanser för något av lagen så 0-0 i paus.
Direkt i andra halvleks första spelminut är Runa nära att få till en chans då han pressar Bosnas mv vid ett uppspel men det kom en avblåsning för en tveksam hands. I min 48 testar Bosna ett skott en bít utifrån men bollen går en bit utanför FIK-målet. I min 50 testar Bosna ett inlägg men Ludde, som gör en bra match, har inga problem att plocka bollen. I min 54 gör Bosna en omställning som avslutas med ett skott som Ludde utan problem räddar. I min 56 kastar Jesper ett långt inkast som går till Gurra inne i boxen men Bosna lyckas få bort bollen. I min 59 försöker Bosna spela sig igenom FIK men Jesper bryter sista inspelet. I min 60 täcker Erik ett högerinlägg och Bosna fick med sig en hörna som blev resultatlös efter bra försvarsspel av Calle. I min 61 lyfter Jesper bollen till Hamodi som kommer in i boxen men mv vinner duellen. I min 62 testar Bosna ett långt lyft men Aspen är med och bryter bollinjen på ett bra sätt. I min 65 kommer FIK upp på högerkanten och Aspen testar ett högerinlägg mot flera FIK:are, i bra läge, men tyvärr gick bollen förbi alla. I min 66 spelar Jesper till Wille A som hittar fram med en passning till Runa som får ett bra skottläge men ett långt Bosna-ben lyckas täcka skottet. (bra spel av FIK). Johannes lyfter en boll mot mv vänstra kryss när klockan tickat till 67 spelade men mv är med och räddar. I min 71 gör Wille M en crossboll av högsta klass som hittar fram till Runa som är väldigt nära att komma igenom men Bosna får på en tå.. FIK fortsätter att pressa och Hamodi får bollen och gör ett högerinlägg som blir farligt men sedan rensar Bosna bort bollen. Bosna är stressade och det visar sig när man kommer upp på högerkanten i min 73 och avslutar med ett skott från ett svårt läge som inte är nära att träffa mål. Minuten senare händer det igen, ett skott från dåligt läge går många meter utanför FIK-målet. Det är ett ställningsjkrig (på ett juste sätt) på planen och FIK är starka och stabila när Bosna försöker bygga upp anfall. Nästa heta chans i matchen kommer i min 84 och det är FIK som är nära då Oscar vann bollen på egen planhalva och spelar direkt vidare till Runa som skarvar vidare genom ett lyft mot Hamodi som är på väg att få ett friläge men hemmalagets målvakt, som stod långt ut, rusar ut och vinner duellen men ett väldigt lång tå, väldigt nära att Hamodi kom förbi mv. I minut 85 visar Jesper rutin och får med sig en frispark som Holmen lyfter in i boxen. Holmens frispark möter Runa med en nickskarv men bollen smet retligt förbi fel sida av stolpen, nära men inget mål. Minuten senare gör Bosna en omställning men Erik som flyttat in från vänsterkanten till mittbacksposition är säkerheten själv och avvärjer Bosnas uppspel. Bosna gör ett nytt försök minuten senare men instickaren i boxen rensar Oscar bort på bästa sätt. I samma spelminut försöker Bosna komma upp på högerkanten men Max är stark i det defeisiva spelet ocj täcker bollen till en hörna som blev resultatlös. Domaren informerar om 5 min tillägg och båda lagen skapar anfall men inga mål men hetaste chansen hade FIK då Oscar spelade fram Hamodi som fick chansen inne i boxens vänsterkant, i slutet av matchen, men mv vann duellen.
0-0 och högt betyg till FIK för en starkt kollektiv insats